Recepten

Gazpacho met gestoomde tijgergarnalen

Gazpacho-met-gestoomde-tijgergarnalen

Deze gekoelde Spaanse soep is perfect als lunch of als voorgerecht op een warme zomeravond. Het geheim van de chef: deze fruitige, aromatische gazpacho krijgt nog meer pit als je hem kruidt met paprikapoeder. Kies voor mild of pikant.

Ingrediënten

Voor 4 personen

 • 2 rode paprika’s
 • 1 komkommer
 • 1 ui
 • 2 teentjes knoflook
 • 600 ml groentebouillon
 • 100 ml extra vergine olijfolie
 • 30 ml rode wijnazijn
 • 400 g tomaten, ontveld
 • 2 kleine sneetjes wit brood
 • peper en zout
 • basilicum
 • 12 tijgergarnalen

Bereidingswijze

 • Schil de paprika’s met een dunschiller, snij ze doormidden en verwijder de zaadjes.
 • Snij een van de paprika’s in kleine blokjes en snij de andere in grove stukken.
 • Schil de komkommer en snij hem doormidden. Verwijder de zaadjes (maar gooi ze niet weg) en snij één helft in blokjes; snij de andere helft in grove stukken.
 • Doe de grof gesneden groenten samen met de komkommerzaadjes in een kom. Voeg er de geschilde en fijn gesneden ui en knoflook aan toe, samen met de groentebouillon, olijfolie, azijn, ontvelde tomaten en de sneetjes brood. Breng op smaak met peper en zout en zet ten minste twee uur weg in de koelkast.
 • Haal enkele basilicumblaadjes van hun steeltje en voeg ze bij de fijn gesneden komkommer- en paprikablokjes. Zet in de koelkast.
 • Pel de garnalen en verwijder het darmkanaal. Breng ze op smaak met peper en zout, en leg ze op een bakplaat. Stoom de garnalen 12 min. op 95°C op niveau 3 op het ‘Koken met medium vocht programma’.
 • Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen.
 • Mix de grof gesneden groenten in een blender tot een gladde puree en breng verder op smaak met peper en zout.Serveer de soep in gekoelde soepkommen met drie garnalen per kom. Bestrooi met de fijn gesneden groenten en basilicum. ¡Que aproveche!

Wil jij nog meer uit jouw recepten halen en gerechten naar een hoger niveau brengen? Kijk dan eens naar de mogelijkheden van een stoomoven. AEG heeft verschillende types in haar assortiment. Ontdek ze hier.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply