Recepten

De ultieme gehaktbal, in 3 variaties

_TPP5719

Op de eerste eliminatiedag van dit seizoen moeten de kandidaten hun allerbeste gehaktbal of een variatie daarop laten zien. Niet iedereen beheerst de basis even goed… Onontbeerlijk voor een smeuïge bal is het in melk geweekte witbrood. In plaats van het veel gebruikte paneermeel, waar een gehaktbal juist droog van wordt. Dit recept geeft 3 variaties, die aan de basis toegevoegd kunnen worden, maar de mogelijkheden zijn natuurlijk eindeloos!

Ingrediënten

(4 gehaktballen)

 • 2 sneetjes witbrood, zonder korstjes
 • 75 ml melk
 • 500 g rundergehakt
 • 1 ui, geraspt
 • 1 ei
 • 2 tl mosterd
 • 1 tl kerrie
 • 5 g zout
 • 1 tl versgemalen zwarte peper
 • 50 g boter

 

Variaties:

 1. 100 Hollandse garnalen en 1 bosje gehakte peterselie
 2. 75 g piepkleine blokjes pecorino en 50 g geroosterde pijnboompitten
 3. 3 tl sambal en 50 g geraspte kokos

Bereidingswijze:

Week het brood in de melk. Knijp goed uit en meng met het gehakt, de ui, het ei, de mosterd, de kerrie, het zout en de peper in een grote kom. Je mag het brood niet meer terugzien, zo goed moet het verdeeld zijn.

Draai er 4 even grote ballen van. Laat minimaal 30 minuten afgedekt opstijven in de koelkast.

Verhit de boter in een braadpan en bak de gehaktballen op middelhoog vuur rondom bruin. Zet het vuur / de temperatuur laag, doe de deksel schuin op de pan en laat in 20 min gaar worden. Draai de ballen regelmatig. Geniet!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply