Recepten

Wiener Schnitzel, the real deal

_TPP5727

De eerste technische test van dit seizoen: paneren! Niet alle kandidaten hebben de volgorde op een rijtje: eerst door de bloem, dan door het ei, en tenslotte door het paneermeel, broodkruim of, zoals in dit recept, door de panko. De paneerlaag moet mooi hechten en overal even dik zijn,  en je frituurt de schnitzel eigenlijk bijna meer dan je hem bakt. Goed laten uitlekken en op zijn Oostenrijks garneren: met tomaat, citroen, peterselie en een ansjovisje. Lekker…

Ingrediënten: 

 • 4 kalfslapjes van ca 150 g
 • 1 ei
 • scheutje bruisend mineraalwater
 • 2 el bloem
 • 75 g panko (Japans paneermeel)
 • 250 g roomboter of ghee (verkrijgbaar bij de toko)
 • 1 citroen
 • 4 ansjovisfilets
 • 2 tomaten
 • 4 takjes krulpeterselie

 

Benodigdheden: 

 • plasticfolie
 • keukenpapier


Bereidingswijze: 

Leg het vlees tussen 2 stukken plasticfolie. Klop de het vlees met een vleeshamer of achterkant van een koekenpan dun uit, tot ca ½ cm dik. Bestrooi met zout. Klop het ei los in een diep bord met het mineraalwater. Doe de bloem in een diep bord.

Doe de panko in een diep bord. Haal de schnitzels eerst door de bloem, dan door het ei en tenslotte door de panko. Verhit de boter of de ghee in een grote koekenpan. Bak de schnitzels in gedeeltes in het hete vet, terwijl je schudt met de pan en het vet over de bovenkant van de schnitzels schept.  Ze zijn gaar als ze bruin zijn. Laat  de schnitzels uitlekken op keukenpapier. Garneer met een schijfje citroen, tomaat, peterselie en ansjovis.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply