Recepten

Eclairs met limoen-kokosvulling

_TPP5766

Geloof het of niet: eclairs zijn de nieuwe macarons! De kandidaten moeten analyseren welke ingrediënten er in dit typische Franse gebakje zitten die op hun werkbank staan, en vervolgens zelf aan de slag met het bakken van een eclair. Dat val niet mee, als je niet de exacte receptuur hebt en héél precies bent. Met het recept hieronder en een klein beetje geduld kan het haast niet mislukken.

Ingrediënten

(voor ca 20 stuks)

Voor de eclairs:

 • 140 ml melk
 • 100 ml water
 • mespunt zout
 • 125 g roomboter, in blokjes
 • 125 g bloem
 • 4 eieren
 • 1 eierdooier

Voor de vulling:

 • 200 ml slagroom
 • 50 g kristalsuiker
 • schil van 1 limoen
 • 200 ml crème fraîche
 • 50 g geraspte kokos

Voor het glazuur:

 • 50 g poedersuiker
 • sap van 1 limoen

Benodigdheden:

 • bakpapier
 • bakplaat
 • keukenmachine met vlinderstuk
 • spuitzak
 • spuitmondje

Verwarm de oven voor op 220 C. Bekleed de bakplaat met bakpapier.

Breng de melk met het water en de roomboter aan de kook in een steelpannetje. Haal van het vuur en roer de bloem erdoor. Zet de pan terug op het vuur en laat al roerend met een houten lepel in ca 3 minuten gaar worden. Het mengsel is goed als zich een bal vormt. Doe het mengsel in de keukenmachine met het vlinderstuk. Klop de eieren en de dooier een voor een aan het deeg toe, met draaiende motor. Wacht met het toevoegen van een nieuw ei tot het vorige is opgenomen. Doe het soezenbeslag in de spuitzak en spuit ca 20 strepen van 10 cm op de bakplaat. Laat minstens 10 cm ruimte tussen de strepen. Verlaag de oventemperatuur naar 200 C. Bak de eclairs 15 minuten op 200 C. Verlaag de temperatuur naar 150 C en bak nog eens 8-10 minuten. Laat afkoelen.

Klop de slagroom stijf met de suiker en de geraspte schil van de limoen. Meng met de crème fraîche en de kokos. Doe de vulling in de spuitzak. Maak met een mesje een kruisje aan de onderkant van elke eclair en vul hem voorzichtig door het spuitmondje in het kruisje te drukken. Meng de poedersuiker met limoensap tot yoghurtdikte en garneer hiermee de eclairs. Bestrooi desgewenst met kokos.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply