Recepten

Fish & (veggie)chips

_TPP5737

Fish & chips is een Britse culinaire bestseller, en deze week de eliminatieopdracht. Iedere witvis is er eigenlijk geschikt voor. De truc zit ‘m in het ‘jasje’; met bier en geklopt eiwit wordt dat perfect. Natuurlijk kun je er zelf frietjes bij bakken, maar deze kant-en-klare groentechips zijn gezonder, sneller én geven kleur aan je gerecht.

Ingrediënten

(voor 4 personen)

190 g bloem, gezeefd
200 ml witbier
1 ei
25 ml zonnebloemolie
1 tl zout
500 g scholfilet
1 l olie of frituurpan met olie
2 zakken groentechips
1 citroen

Benodigdheden:

Keukenpapier

Bereidingswijze:

Doe de gezeefde bloem in een kom en voeg het bier in één keer toe. Roer het mengsel glad met een garde. Voeg de eidooiers, de olie en het zout toe en roer opnieuw glad. Klop het eiwit stijf. Spatel het eiwitschuim door het beslag. Verhit de olie tot 180 C. Haal de scholfilets door het beslag. Bak de vis in gedeeltes goudbruin in gaar in 3-4 min. Laat uitlekken op keukenpapier. Serveer met de groentechips en een partje citroen.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply