Recepten

Curry met kip met mango en kippendij

TTF-01-BLOG

De eerste opdracht op dag 2 van de Azië-week is het maken van het meest gegeten gerecht in dit werelddeel: curry! De kandidaten kiezen door middel van het beantwoorden van quiz-vragen hun hoofdingrediënt. Met hun kennis over de Aziatische keuken is het soms droevig gesteld. Het koken gaat ze beter af en levert verrassende combinaties op, waaronder deze van kip, pepers en mango.

Ingrediënten: 

Voor 4 personen

500 g kipdijfilet
1 onrijpe mango
1 rode peper
10 cm gemberwortel
4 sjalotjes
2 teentjes knoflook
4 el zonnebloemolie
1 tl zout
250 ml kokosmelk
300 g haricots verts
naanbrood
1 limoen

Bereidingswijze: 

  1. Snijd de kipdijfilet in blokjes van ca 1 x 1 cm.
  2. Schil de mango en snijd het vruchtvlees langs de pit af. Snijd het vruchtvlees in blokjes, even groot als de kip.
  3. Snijd de peper grof.
  4. Schil de gemberwortel en snijd in stukken. Pel de sjalotjes en de knoflook.
  5. Meng peper, gember, sjalot en knoflook met 3 el van de olie en het zout tot een homogene pasta in het bakje van de staafmixer.
  6. Fruit de specerijenpasta 4 minuten in de rest van de olie. Voeg de kip toe en bak ca 5 minuten.
  7. Voeg de kokosmelk en de mango toe en laat zonder deksel op middelhoog vuur een paar minuten zachtjes koken.
  8. Haal ondertussen de haricots verts af en stoom ze in ca 5 minuten beetgaar.
  9. Verwarm het naanbrood volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  10. Serveer de curry met de naan en de haricots. Garneer met de partjes limoen.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply