Recepten

Appeltaart met bitterkoekjes en yuzu

TTF-Blog-05

Eliminatiedagen bestaan meestal uit een zoete en een hartige opdracht. De zoete ging deze keer over een echte Hollandse klassieker: de appeltaart. De kandidaten kozen uit een keur aan appels, allemaal met een andere smaak en andere bakeigenschappen.

Ingredi├źnten

1 ei
175 g bloem
125 g boter
100 g witte basterdsuiker
snufje zout
rasp van 1 citroen
yuzusap (flesje, toko)
200 g bitterkoekjes
1 kg Pink Lady appels
150 g gedroogde abrikozen
4 el abrikozenjam

Benodigdheden

springvorm 20-22 cm
bakkwastje
keukenmachine

Bereidingswijze

  1. Meng ei, bloem, boter, basterdsuiker en citroenrasp in de kom van de keukenmachine of kneed met de hand tot een samenhangende bal.
  2. Leg de bal deeg ingepakt in plasticfolie 1 uur in de koelkast.
  3. Verwarm de oven voor op 180 C. Vet de vorm in of bekleed met bakpapier.
  4. Rol het deeg uit tot een ronde lap en bekleed hiermee de bakvorm.
  5. Verkruimel de bitterkoekjes grof en bestrooi de bodem met de helft van de koekjes.
  6. Schil de appels, snijd ze in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd ze vervolgens in dunne schijfjes. Besprenkel met het yuzusap.
  7. Verdeel de helft van de appels over de taartbodem. Bestrooi met de rest van de koekjes en verdeel hier de rest van de appels over. Halveer de abrikozen overlangs en steek ze tussen de appels.
  8. Bak de taart in 45 minuten goudbruin en gaar in de oven.
  9. Verwarm de jam

Wil jij jouw gerechten naar een hoger niveau tillen? Ontdek de verschillende AEG stoomovens en haar mogelijkheden. Klik hier voor meer info.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply