Recepten

Risotto met spekjes en 3 soorten ui

TTF-Blog-04

In de mysterybox vandaag vonden de kandidaten van MasterChef Holland maar liefst 7 soorten uien, en risottorijst. De meeste kandidaten hadden moeite met de risotto: of te nat, of te droog, te gaar, net niet gaar… Het steekt nauw bij risotto. Wat helpt: een goeie kwaliteit rijst gebruiken en de bouillon altijd warm toevoegen. Deze versie zet de rode ui en de bosui in de schijnwerpers.

Ingrediënten

Voor 4 personen

3 sjalotjes
50 g boter
3 takjes tijm
300 g risottorijst
100 ml witte wijn
800 ml kippenbouillon
4 rode uien
3 el olijfolie
50 ml balsamico-azijn
1 bosje bosui
150 g pancetta, in reepjes
75 g pecorino, geraspt

 

Bereidingswijze

  1. Snipper de sjalotjes. Fruit ze 4 minuten op laag vuur in de boter. Ris de blaadjes van de tijm en voeg toe.
  2. Voeg de rijst toe, zet het vuur iets hoger en blus af met de wijn. Verwarm de bouillon en voeg scheut voor scheut toe. Proef na 20-25 minuten of de risotto gaar is.
  3. Snijd ondertussen de rode uien in ringen en fruit ze op laag vuur 3 minuten in 2 el van de olie. Bestrooi met zout. Blus af met de balsamico. Haal van het vuur.
  4. Snijd de onderkant en het grootste deel van het donkergroen van de bosui. Bestrijk de ui met behulp van een kwastje met de rest van de olie.
  5. Verhit ondertussen een grillpan en grill hierin de bosui in ca 5 minuten goudbruin en gaar. Bestrooi met peper en zout.
  6. Bak ondertussen de pancetta in een koekenpan zonder vet toe te voegen goudbruin en krokant. Laat uitlekken op keukenpapier.
  7. Roer de kaas door de risotto. Serveer met de bosui en de spekjes erop en de balsamico-uien ernaast.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply