Recepten

Bietjesbrownies

TTF-Blog-02

Vandaag kregen de kandidaten van MasterChef Holland de keuze uit één soort groente, waar ze zowel een hartig als een zoet gerecht mee maakten. Biet is de favoriet van velen; een van de resultaten is deze verrassende combinatie van bietjes en chocolade. En wie is er nou niet dol op brownies?

Ingrediënten

225 g roomboter
250 g pure chocolade
250 g gekookte bietjes
3 eieren
225 g fijne kristalsuiker
snufje zout
150 g bloem
3 el poedersuiker
snufje gemalen kruidnagel

Benodigdheden

rechthoekige bakvorm van ca 30 x 35 cm

Bereidingswijze 

  1. Verwarm de oven voor op 180 C.
  2. Bekleed de bakvorm met bakpapier.
  3. Smelt de boter en de chocolade in een kom boven een pan kokend water (au bain-marie).
  4. Schil de bietjes en rasp ze op een fijne rasp. Druk er 1 el sap uit en vang op.
  5. Klop de eieren met de suiker dik, wit en luchtig in de keukenmachine of met de handmixer.
  6. Meng de chocolade erdoor. Spatel de bloem en het zout erdoor, en vervolgens de bietjes. Roer niet langer dan nodig, het mengsel moet luchtig blijven.
  7. Schep het beslag in de vorm. Bak in ca 35 minuten gaar in de oven.
  8. Laat afkoelen en snijd in vierkantjes. Meng de poedersuiker met het bietensap en de kruidnagel en decoreer hiermee de brownies.

Ben jij dol op bakken en toe aan een volgende stap? Ontdek de AEG stoomovens en til je creaties naar een hoger niveau. AEG heeft verschillende types in haar assortiment. 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply