Recepten

Salade van eendenborst met frambozen en vijgen

AEG-TTF-Blog-02

De eerste opdracht op de superspannende eliminatiedag was er eentje met verplicht gebruik van de rookoven. Minimaal 1 ingrediënt van het gerecht moest gerookt worden. Het resultaat? Veel creativiteit: gerookte boter, gerookte ui, gerookte bietjes… Zo ook deze klassieke salade met een gerookt stukje gevogelte en frambozen, die je thuis – zonder rookoven – eenvoudig kunt maken.

Ingrediënten

Voorgerecht voor 4 personen of hoofdgerecht voor 2 personen

2 tl groene mosterd
1/2 el gerookte olijfolie
3 el olijfolie extra vergine
1 el frambozen azijn
1 tl honing
100 g gemengde salade
200 g gerookte eendenborst, in plakjes
200 g frambozen
4 verse vijgen
75 g pecannoten

Bereidingswijze

Maak een dressing van mosterd, olijfolie, azijn, en honing. Meng met de salade.

Verdeel de salade over 4 borden, leg er de eendenborst in rolletjes op en verdeel de frambozen, de in vieren gesneden vijgen en de noten erover. Lekker met notenbrood.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply