Recepten

Tempura van asperges

AEG-TTF-Blog-06

Tijdens de eliminatiedag mochten de kandidaten van MasterChef Holland werken met een van de mooiste producten van Hollandse bodem. De mysterybox zit namelijk vol prachtige Limburgse asperges. Niks leuker dan experimenteren met dit witte goud! En er tempura van te maken bijvoorbeeld.

Ingrediënten

Voor 4 personen

500 g asperges
150 g tempurabloem
2 el bloem
150 g panko
ponzu (toko, Japanse saus) of zelf maken van sojasaus met mirin, yuzusap (toko) en geraspte gember
snacknori, bij het serveren
olie, om in te frituren

Bereidingswijze

  1. Schil de asperges. Verwijder de onderste 2 cm. Kook ze 5 min. in water met zout. Ze moeten nog stevig zijn.
  2. Maak het tempurabeslag volgens de instructie op de verpakking. Roer het beslag losjes door met een eetstokje of een vork. Het mag geen glad beslag worden, er moeten klontjes in blijven zitten.
  3. Haal de asperges eerst door de bloem, daarna door het tempurabeslag en tenslotte door de panko. Zorg dat de asperges overal zijn bedekt met beslag.
  4. Frituur de asperges goudbruin in olie van 180 C. Laat uitlekken op keukenpapier.
  5. Serveer met nori en ponzu.

    Wil jij nog meer uit jouw recepten halen en gerechten naar een hoger niveau brengen? Kijk dan eens naar de mogelijkheden van een stoomoven. AEG heeft verschillende types in haar assortiment. Ontdek ze hier.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply