Recepten

Zuid-Amerikaanse Ceviche

Zuid-Amerikaanse Ceviche

De kandidaten krijgen vandaag twee opdrachten op locatie, in restaurant C van jurylid Michiel van der Eerde. De menukaart is hier ingedeeld in temperatuurzones, en die spelen ook bij de opdrachten een grote rol. Een van die zones is van 0 tot 20 graden, en daar valt de razend populaire Zuidamerikaanse klassieker ceviche ook in. Vis ‘garen’ in citrussap zonder verhitting is een koud kunstje, als je met een paar basisprincipes rekening houdt.

Ingrediënten voor 4 personen

 • 1 gele peper
 • 1 rode peper
 • 1 kleine ui
 • 1 teentje knoflook
 • 1 el olijfolie
 • 3 cm gemberwortel
 • sap van 2 limoenen
 • bosje verse koriander
 • snufje zout
 • 1 rode ui
 • 200 g gekleurde cherrytomaatjes
 • 500 g superverse vis (bijvoorbeeld tong, zeebaars of zalm)

Snijd de pepers, de ui en de knoflook fijn. Verhit de olie en fruit hierin 10 minuten pepers, ui en knoflook op laag vuur. Maal fijn in het bakje van de staafmixer. Laat afkoelen. Snijd de gember in dunne plakjes. Meng met het limoensap, de steeltjes van de koriander en het snufje zout. Laat 20 minuten trekken en zeef. Meng met de peperpuree. Snijd de rode ui in flinterdunne ringen en halveer de tomaatjes. Snijd de vis in dunne reepjes of plakjes en meng met ½ tl zout. Giet de marinade over de vis en laat 10 minuten staan. Verdeel over de borden of een schaal en garneer met de rode ui, de blaadjes koriander en de tomaatjes.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply