Recepten

Caesar Salad

Caesar Salad

Ook in de finaleweek ontbreekt de mysterybox niet. Ze zijn allemaal verschillend deze keer, en bevatten de ingrediënten voor vier beroemde salades. De ogenschijnlijk simpelste van de vier is de Caesar Salad, die geraffineerd is in zijn eenvoud. Er moet in ieder geval altijd ei, Parmezaan en brood in zitten.

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 6 el olijfolie
  • 4 sneetjes spelt- of desembroo
  • 2 kroppen romaine sla
  • 2 tl mosterd
  • 2 ansjovisfilets
  • 1 eierdooier
  • paar eetlepels slagroom
  • 100 g parmezaanse kaas
  • 1 bosje radijs
  • 12 kwarteleitjes

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 C.

2. Meng de knoflook met 2 el van de olie.

3. Snijd de korstjes van het brood, snijd elk sneetje in 3 vierkante croutons en bestrijk met de knoflookolie.

4. Laat in 5 minuten in de oven krokant worden. Draai halverwege om.

5. Snijd de onderste 4 cm van de slakroppen en verwijder de buitenste bladeren. Haal de bladeren los van elkaar.

6. Mix in het bakje van de staafmixer een dressing van de mosterd, ansjovisfilets, eierdooier en de rest van de olie. Verdun met wat room.

7. Doe de dressing in een grote kom en haal de slabladeren erdoor. Verdeel ze over 4 borden. Schaaf de kaas erover. Snijd de radijsjes in vieren en verdeel ze over de sla.

8. Bak de kwarteleitjes en leg ze ieder op een crouton. Verdeel de croutons over de sla. Bestrooi royaal met peper.

Wil jij nog meer uit jouw recepten halen en gerechten naar een hoger niveau brengen? Kijk dan eens naar de mogelijkheden van een stoomoven. AEG heeft verschillende types in haar assortiment. Ontdek ze hier.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply