Tasteology

Tasteology – de documentaire over smaak

Tasteology Docu

Tasteology is een docuserie die in vier stappen laat zien hoe kookresultaten worden bereikt die multisensorieel, duurzaam, voedzaam en smaakvol tegelijk zijn. In een vierdelige serie: bron, koelen, verwarmen en beleving neemt de documentaire de kijker mee op een culinaire reis over de wereld om inspiratie en kennis op te doen!

Aflevering 1 | Bron

Ontdek échte smaak

In de eerste aflevering van de AEG Tasteology docu-serie staat de ‘bron’ centraal. Ontdek wat de bron van ingrediënten te maken heeft met hoe jij smaak ervaart.

Aflevering 2 | Koelen

De vergeten stap

In Tasteology aflevering 2 staat het koelen van ingrediënten centraal. Verschillende experts claimen dat het op de juiste manier bewaren van eten en kliekjes kan zorgen voor nieuwe smaken, meer creativiteit en minder food waste. Bewaar jij je ingrediënten goed?

Aflevering 3 | Verwarmen

Herontdek stoom

Het verhitten van voedsel staat in aflevering 3 centraal. We reisden van Parijs naar Cali, Colombia om warmte te onderzoeken en wat dit betekent voor de smaak en structuur van een ingrediënt. Het blijkt dat de snelste manier naar perfecte hitte 1000 jaar geleden al ontdekt is. Het is nu tijd voor een moderne variant van deze oude techniek.

Aflevering 4 | Beleving

Meer dan slechts eten en drinken

In de vierde aflevering van de AEG Tasteology docu-serie staat beleving centraal. Wist je dat muziek invloed heeft op hoe jij smaak ervaart, evenals de vorm en kleur van je bord? Chef Jozef Youssef en Professor Charles Spence onderzoeken hoe je zintuigen je smaakperceptie beïnvloeden.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply