Tasteology

Jozef Youssef over zintuigen en smaak

In de vierde aflevering ‘Experience’ van de documentaire reeks Tasteology komt chef Jozef Youssef, oprichter van de Kitchen Theory, uitgebreid aan het woord. Een inspirerend gesprek over kleur, geur, vorm en structuur en hoe deze elementen onze smaak bepalen. Aan de hand van een Hollands gerecht met haring en asperges, deelde Jozef zijn theorie en zijn passie voor smaak met ons.

Zo vinden we kleuren op een wit bord zoeter dan op een zwart bord en zitten er lijnen in je gerecht? Laat ze naar rechts afbuigen, dat vindt het gros van de mensen ‘lekkerder’.

Een inspirerend verhaal!

Wil jij thuis jouw kookkunsten en smaak naar een hoger niveau tillen? Denk eens aan stoom, hiermee behoudt ieder gerecht de best mogelijke smaak, textuur en kleur. Lees hier meer over het koken met stoom en de verschillende AEG stoomovens.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply