Uitgelicht

Eten in je koelkast bewaren doe je zo

aeg-blogpost

Herken je dat? Dat je uren bezig bent met het samenstellen van een menu en boodschappen doen, maar thuis eigenlijk niet precies weet waar je alles moet bewaren. Uiteindelijk zet je het allemaal maar in de koelkast, dat zal wel goed zijn. Maar het kan beter! Wij vertellen je hoe.

Groente & fruit
De AEG ProFresh koel-vriescombinaties beschikken over een ruime lade die speciaal is ontworpen om de vochtigheid precies goed te houden voor groente en fruit. Zo blijft alles langer vers.

Maar dit betekent niet dat je alles in de koeling bewaart. Tomaten verliezen hun smaak in de koelkast, zoete aardappelen worden hard en bananen zelfs zwart. Ook komkommer, aubergine, knoflook, mango, meloen, ui, ananas, granaatappel, aardappelen en pompoen kun je beter buiten de koeling bewaren. Wil je toch dat ze lekker koel zijn? Leg ze dan kort voordat je ze gaat eten in de koeling.

Vis & vlees
Om de smaak goed te houden kun je vis en vlees het beste bewaren bij een temperatuur rond de nul graden. Het is bewezen dat zowel vis als vlees bij deze temperaturen tot drie dagen langer goed blijft dan wanneer je het standaard koelt. De AEG ProFresh Plus koel-vriescombinaties hebben hier zelfs een speciaal koelvak voor. Zo geniet je altijd van het verste vis of vlees.

Wijn
Een heerlijk diner is pas echt af met een speciaal wijntje. Witte wijn bewaar je gemakkelijk in een universele flessenhouder waarmee je ruimte bespaart in je koelkast. Ga je voor rode wijn? Bewaar deze dan op kamertemperatuur en bij voorkeur liggend, want zo blijft de kurk vochtig. Als de kurk uitdroogt ontstaat de kans dat er lucht doorheen komt, waardoor de wijn kan gaan oxideren.

Wist je dat de achterkant van de koelkast het koudst is? Daar bewaar je dan ook zuivel en boter die je op dit moment niet gebruikt. Eieren blijven op hun best in het originele kartonnen doosje en niet in de deur. Ingrediënten die minder snel bederven (zoals specerijen, frisdrank en jam) kun je prima in de deur bewaren. Net als de boter die je in gebruik hebt. 

Benieuwd naar de AEG ProFresh Plus-koel-viescombinaties? Bekijk ze hier.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply