Recepten

Chinese dimsum

aeg-blogpost-02

Deze hapjes zijn niet alleen lekker, maar ook heel leuk om te maken! Koop voldoende wontonvellen, aangezien deze soms kunnen scheuren.

Ingrediënten

Voor 4 personen

Dimsum
150 g varkenshaas
30 g verse gember
3-4 takjes koriander
1 teentje knoflook
1 tl. geroosterde sesamolie
16 wontonvellen

Nam pla-dressing
100 ml limoensap
100 g suiker
50 ml visbouillon
50 ml rijstazijn
30 g verse gember, fijngehakt
½ citroengrasstengel
½ groene chilipeper, fijngehakt
½ rode chilipeper, fijngehakt
1 lente-uitje, fijngehakt
3-4 takjes koriander, fijngehakt

Bereidingswijze

  1. Snijd het vlees voor de vulling in kleine blokjes en mix fijn met een foodprocessor.
  2. Schil de gember en snij in kleine blokjes. Houd de helft opzij. Haal de korianderblaadjes van de steeltjes en meng ze samen met de helft van de gember door het vlees.
  3. Pel de knoflook, hak fijn en voeg toe aan het vleesmengsel. Doe er ook de sesamolie bij.
  4. Bestrijk elk wontonvel royaal met water en schep 1 theelepel van de vulling op elk vel. Vouw de randen samen zodat je kleine beursjes krijgt (zie foto) of rol elk vel dicht en plooi de randen om, zodat je pakketjes krijgt. Leg de dimsum op een met bakpapier beklede bakplaat, met de naad naar beneden.
  5. Zet de dimsum op niveau 2, kies het ‘Stomen’-programma en stoom op 99°C gedurende 30 minuten.
  6. Breng ondertussen de ingrediënten voor de dressing aan de kook. Wacht 1-2 minuten en giet door een zeef.

Het geheim van de chef
Dimsum zijn hapjes met verschillende vullingen. Naast vlees kunnen ook vis of schaaldieren worden gebruikt en zelfs eieren of zoete vullingen. Serveer deze smaakvolle hapjes met een pittige saus zoals nam pla.

Serveertip
Hak chilipepers en lente-uitjes in reepjes, rits enkele blaadjes
koriander van de steeltjes en strooi alles over de dimsum.

Bereidingstijd
Ca. 30 minuten.

Ben je nog niet in het bezit van een stoomoven? Maak tijdens een workshop of demonstratie kennis met de AEG ProCombi® en ProCombi® Plus multifunctionele stoomovens.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply