Recepten Uitgelicht

Librije’s Ateliers 3-gangendiner *** | Dessert: Bloedsinaasappel met witte chocolade en passievrucht

AEG-TTF-Blog-03

Een 3-gangendiner is natuurlijk niet compleet zonder heerlijk nagerecht. Dit frisse dessert van bloedsinaasappel met witte chocolade en passievrucht is de perfecte afsluiter om indruk te maken op je gasten! Eet smakelijk!

Bekijk ook de recepten voor het voorgerecht – saibling met tomaat, limoenblad en garnaal en het hoofdgerecht – witte forel met paling.

Bloedsinaasappel met witte chocolade en passievrucht

voor 4 personen

Sorbetijs

Ingrediënten

2 dl water
100 g suiker
50 g glucose
1 blaadje gelatine
3 dl bloedsinaasappelsap

Bereidingswijze

  1. Week de gelatine in koud water.
  2. Verwarm het water met de suiker en de glucose tot dit goed is opgelost en los hier vervolgens de gelatine in op.
  3. Voeg dan ook de sinaasappelsap toe.
  4. Draai het vervolgens op in een ijsmachine.

Witte chocolade curd

Ingrediënten

250 g witte chocolade
4 st ei
150 g eidooier
200 g suiker
1 tl Chinese 5 Spices (Original Spices)
3 blaadjes gelatine
200 g boter

Bereidingswijze

  1. Doe de witte chocolade, de eieren, de eidooier, suiker en kruiden in een vacuümzak en maak deze dicht.
  2. Vervolgens gedurende 10 minuten stomen op 85°c
  3. Week ondertussen de gelatine in koud water.
  4. Wanneer de massa gaar is deze in de blender doen en hier voorzichtig al draaiend de gelatine en boter aan toevoegen.
  5. Laat de curd opstijven in de koelkast.

Suikersiroop

Ingrediënten

500 g suiker
500 g water
1 st vanille stokje
1 st citroen
1 st sinaasappel

Bereidingswijze

  1. Haal de schil van de citroen en sinaasappel, zonder het wit.
  2. Snijd de vanille in de lengte doormidden en schraap het merg eruit.
  3. Doe vervolgens de suiker met het water in een pan en voeg hier de schillen en de vanille aan toe.
  4. Laat dit gedurende 15 minuten rustig trekken op laag vuur.

Passievruchtensaus

Ingrediënten

6 st passievrucht
2 dl suikersiroop

Bereidingswijze

  1. Snijd de passievruchten doormidden en lepel het vruchtvlees eruit.
  2. Kook dit samen met de suikersiroop op.
  3. Zet hier vervolgens kort de staafmixer in.
  4. Laat het sap afkoelen.

Citroenbasis

Ingrediënten

675 g water
300 g suiker
375 g citroensap

Bereidingswijze

  1. Kook alle ingrediënten samen op zodat de suiker oplost.

Gembergel

Ingrediënten

350 g citroenbasis
50 g appelsap
50 g gembersiroop
6 g agar

Bereidingswijze

  1. Meng alle ingrediënten en breng aan de kook.
  2. Laat 1 minuut goed doorkoken.
  3. Laat afkoelen in een koelkast.
  4. Als de gel hard is deze tot gel fijn draaien in de blender.

Witlof

Ingrediënten

4 st mini witlof

Bereidingswijze

  1. Haal de witlofblaadjes los.
  2. Snijd in dunne halve maantjes.

Bloedsinaasappel

Ingrediënten

5 bloedsinaasappels

Bereidingswijze

  1. Schil de sinaasappel ruim.
  2. Snijd vervolgens de partjes tussen de vliezen uit.

Serveren:

Zet op het bord stippen van de curd en leg de partjes van de sinaasappel ertussen. Verdeel ook stippen van de gel over het gerecht en leg een quenelle van het ijs ertussen. Steek de halve maantjes van de witlof in de gel en curd. Maak het dessert ten slotte af met een flinke lepel van het passievruchtijs.

Inspiratie opgedaan, maar nog lang niet uitgeleerd? Schrijf je dan in voor de kookworkshops van de chefs van De Librije!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply