Recepten Uitgelicht

Librije’s Ateliers 3-gangendiner *** | Voorgerecht: saibling met tomaat, limoenblad en garnaal

AEG-TTF-Blog-04

Met de recepten van Librije’s Atelier maak je ook van je eigen keuken een driesterrenrestaurant! Begin met een heerlijk voorgerecht van saibling met tomaat, limoenblad en garnaal. Niet alleen uitmuntend van smaak, maar door het gebruik van verschillende kleuren ook een lust voor het oog!

Bekijk ook de recepten voor het hoofdgerecht – witte forel met paling en het dessert – bloedsinaasappel met witte chocolade en passievrucht.

Saibling met tomaat, limoenblad en garnaal

voor 4 personen

Saibling tartaar

Ingrediënten

4 st saibling
olijfolie
zout

Bereidingswijze

  1. Maak de vis schoon en haal de filets van de vis.
  2. Verwijder de huid en maak de vis vrij van graten.
  3. Snijd er een mooie tartaar van en breng deze op smaak met een beetje olijfolie en zout.

Garnaaltjes

Ingrediënten

400 g Hollandse garnalen ongepeld

Bereidingswijze

  1. Spoel de garnalen als ze wat zanderig zijn en dep ze vervolgens droog.
  2. Frituur kort op 180°C.
  3. Leg de garnalen onder de warmtelamp te drogen.

Cherrytomaatjes

Ingrediënten

24 kleine cherrytomaatjes

Bereidingswijze

  1. Breng water aan de kook.
  2. Zet een bak ijswater klaar.
  3. Zet een kruisje in het vel van de tomaat.
  4. Plisseer de tomaat 10 seconden in het hete water en zet ze meteen in het ijswater.
  5. Ontvel de tomaat.
  6. Snijd de tomaten doormidden en haal het zaad er uit. Bewaar ook het zaad.

Tomaten uitek:

Ingrediënten

1 kg tomaten
1 st sjalot
2 takjes basilicum
1 tak dragon
1 teen knoflook
5 st zwarte peperkorrel
2 dl rosé champagne
20 g jasmijnthee
cayennepeper
xantana (speciaal bindmiddel)

Bereidingswijze

  1. Blend alle ingrediënten fijn in de blender (behalve de xantana).
  2. Hang de massa op in een schone keukendoek.
  3. Laat dit ‘uithangen’, bij voorkeur een hele dag.
  4. Breng het sap op smaak.
  5. Bind het iets af met xantana.

Crème van limoenblad:

Ingrediënten

180 g limoenbladolie
45 g yoghurt
45 g eiwit
20 g sushi azijn

Bereidingswijze

  1. Doe de yoghurt, eiwit en azijn in een maatbeker en meng met een staafmixer.
  2. Voeg in een dun straaltje de olie toe.
  3. Breng op smaak en bewaar in een spuitzak.

Radijs:

Ingrediënten

2 red meat radijsjes

Bereidingswijze

  1. Snijd de radijs flinterdun op de mandolie.
  2. Rol er een kegel van.

Zoetzuur marinade

Ingrediënten

200 g suiker
200 g water
200 g azijn
10 st zwarte peperkorrels

Bereidingswijze

  1. Kook alle ingrediënten samen op en laat dit 10 minuten zachtjes trekken.

Koolrabi

Ingrediënten

6 mini koolrabi
zoetzuur marinade

Bereidingswijze

  1. Haal de stengel van de koolrabi.
  2. Snijd ze flinterdun op de mandoline.
  3. Als ze te groot zijn met de kleinste steker uitsteken.
  4. Bewaar in de zoetzuur marinade.

Mosterdzaad:

Ingrediënten

3 el mosterdzaad
1 dl appelsap

Bereidingswijze

  1. Breng de appelsap aan de kook.
  2. Voeg de mosterdzaad toe.
  3. Zet koud tot gebruik.

Serveren:

Maak met behulp van een steker de juiste hoeveelheid tartaar op het bord. Zet hierin de kegeltjes van de radijs. Plaats ook op en naast de tartaar stippen van de crème. Leg twee cherrytomaatjes op het gerecht en vul ze met mosterdzaad en een stipje crème. Zet in het kegeltje een bolletje tomatenzaad. Voeg ook de koolrabi toe aan het gerecht en maak het af met een lepel tomatenbouillon.

Enthousiast geworden en wil je meer culinaire hoogstandjes leren maken? Schrijf je dan in voor de kookworkshops van Librije’s Atelier!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply