Recepten Uitgelicht

Paasbrood van Edwin Klaasen

AEG-ReceptBlog-01-BLOG

Pasen is pas compleet met een heerlijk paasbrood. Het liefste bak je deze natuurlijk zelf. Met het recept van Edwin Klaasen en een beetje hulp van de stoomovens van AEG verras dit jaar je vrienden en familie met een hartig gevuld paasbrood. Eet smakelijk!

Ingrediënten

Brood

300 gr bloem
6 gr zout
15 gr verse gist of 7 gr bakkersgist
1 ei
100 gr kwark
50 gr melk
80 gr boter

Vulling

100 gr Am­bro­si Pro­vo­lo­ne kleine blokjes
100 gr salami kleine blokjes
50 gr  Pancetta kleine blokjes
50 gr  Parmezaanse kaas geraspt
50 gr  Emmental kleine blokjes
50 gr kwark

Bereiding

Doe de bloem in een mengkom samen met de suiker en het zout. Zorg dat de melk op kamertemperatuur is en voeg deze daarna toe. Meng dit vervolgens rustig en voeg daarna pas het ei toe (dit vanwege de reactie tussen zout en ei, waardoor de eiwitten kunnen afbreken). Kneed het mengsel totdat het een soepel deeg is. Voeg de gist toe en kneed nog eens voor vijf minuten, waarna het eerste deel van de boter erbij kan. Kneed nogmaals vier minuten totdat de boter door het deeg is opgenomen. Voeg vervolgens deel twee van de boter toe. Na weer zes minuten kneden kan het laatste deel boter erbij, waarna afgesloten wordt met vijf tot acht minuten kneden. Uiteraard kan dit ook met de AEG keukenmachine.

Weeg van het deeg bolletjes af van 75 gram per stuk. Vorm hier vervolgens bolletjes van en laat dit 20 minuten rusten in een omgeving van 20ºC.

Meng nu de kwark en alle andere ingrediënten door elkaar tot een smeuïge vulling.

Druk de bolletjes deeg plat in mooie cirkels met een diameter van 10 cm. Vul de bolletjes met een schep van de hartige massa. Til nu de acht punten van de cirkel op en knijp deze bij elkaar. Draai de punten tot de bodem gesloten is. Leg de bolletjes vervolgens op aluminiumbakjes en bestrijk ze met ei.

Laat de bolletjes zestig minuten in de kamer rijzen om ze vervolgens te bakken in een voorverwarmde oven op 200°C. Zet de broodjes op voldoende afstand van elkaar in de oven.

Voeg ten slotte 200 gr water toe voor het stomen en bak de broodjes in 14 á 15 minuten gaar.

Vrolijk Pasen!

Toch liever een zoet paasbrood op tafel zetten? Bekijk dan de andere recepten van Edwin Klaasen. Ben je nog niet in het bezit van een stoomoven? Tijdens een workshop of demonstratie kun je kennis maken met de AEG SteamBoost en SteamPro multifunctionele stoomovens.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply